- Sappee Uphill Run -
   Reittiprofiili

Reittikuvaus
 
Lähtö sappeen päähissin alapäästä. Siitä 500 metrin matka nousua hissiuraa pitkin, jolla kaltevuutta lähes 20 astetta, joten korkeuseroa kertyy vajaa 100 m. Sata metriä ennen huippua käännytään oikealle jonka jälkeen reitti jatkuu noin 500 metriä suhteellisen tasaisena läpi Sappeen majoitusalueen. Sen jälkeen Sappeenvuorentietä lasketellen noin 1 km laskuosuus, joka on hyvin juostavaa alaspäinkin mennessä. Sen perään sama 1 km ylöspäin, korkeuseroa tällä raapaisulla noin 80 m. Nousun päätteeksi on pari sataa metriä tasaisempaa karavaanarialueen läpi. Sen perään n. 400 m mittainen laskuosuus, jossa noin 80 metriä korkeuseroa. Siitä parisen sataa metriä tasaisempaa rinteiden poikki. Ja loppuun todellinen raasto hissiuraa pitkin Sappeen huipulle, jossa n. 500 metrin matkalla vajaa 100 m korkeuseroa.

Tuplamatkalla juostaan samaa reittiä, mutta toiselle kierrokselle käännytään n. 30 metriä ennen maalialuetta.

Reittiprofiiliin kertyy kokonaisnousua normaalimatkalla lähes 300 metriä 5:n kilometrin matkalla ja tuplamatkalla lähes 500 metriä noin 9,5 kilometrin matkalla. Vertailukohdaksi otettakoon vaikkapa kuuluisa Tukholman maratonin reitille osuva Västerbron silta, jossa on korkeuseroa muutama kymmenen metriä. Se on näiden rinnalla vain pikkuinen nyppylä.

Reitti on siis mielettömän raskas (testattu) mutta viisaalla vauhdinjaolla parhaimmat jopa pystyvät juoksemaan koko matkan ja rohkeimmat jopa tuplamatkan. Jo ensimmäinen 500 m matka saattaa kyykyttää monta kilpailijaa, osa hyytyy puolivälin nousuun ja viimeistään loppusuoran tappava nousu kyykistää lopun porukasta. Jalat huutaa hoosiannaa ja ne jotka selviävät raivolla koko matkan juosten ovat melkoisia vuoristogaselleja!! N. 80-90 % edellisten vuosien osallistujista ovat joutuneet kävelemään ainakin pienen pätkän. Harvassa ovat siis ne jotka juoksevat koko matkan alusta loppuun, tuplamatkalla vielä harvemmassa.

Juoksualusta
 
Suurin osa matkasta taittuu sorateillä, jotka ovat tuohon aikaan vuodesta hyvässä kunnossa. Hissiura, joka pääosin sorapolkua on sekin hyvin juostavissa. Sappeenvuorentie on asvaltoitu. Reitti on testattu tavallisilla harjoitus- ja kilpalenkkareilla useammankin juoksijan voimin, ja hyväksi todettu.

 
Reittiprofiili
 
Sponsoriksi - mainostajaksi
 
Kaarinan Syysmaraton
 
Tehoravinne - Urheiluravinteet
 

  
Webbinen.net
Webhotelli.guru
Webhotellit ja domainit
Webhotelli yritykselle
 
   Etusivu   |   Yleisinfo   |   Reitti   |   Ilmoittautuminen   |   Kuvat / videot!   |   Majoitus   |   Tulokset   
165576 | Copyright © 2019 FMR Finnish Marathon Runners